Az Ikkuna Facebook oldala Írjon nekünk ikon

2013. augusztus 25-ei IKKUNA CSALÁDI LECSÓ DÉLUTÁN

Még júniusban döntöttük el, hogy csináljunk egy családi lecsó délutánt. Első lépésként az ötletek előterjesztésekor, a helyszín kiválasztásával már láttuk, hogy ez nem egy egyszerű főzés, megvendégelés, beszélgetés buli lesz.
A zirci Mayer-tó, mint kiválasztott helyszín hozta magával azt az elhatározást, hogy ezen a délutánon horgászverseny is legyen. A csapatunkban van egy horgászatot kedvelő és művelő kolléga, aki szívesen vállalta a verseny megszervezését, lebonyolítását.
Az idő múlásával kezdtek kirajzolódni a lehetőségek, így a horgászverseny és lecsófőzés mellett, megszerveztünk a gyerekek részére állatsimogatást, póni-kocsikázást – lovaglást.

Nem titkolt szándékunk volt az IKKUNA Építő Bt. reklámozása a helyszínen, interneten. A like-olók és regisztrálók vehettek részt programunkon.

Az internetes jelentkezés talán megnehezítette a jelentkezést, de elsőre, kezdésnek szép számban jelentek meg a családok, és a horgászversenyen résztvevők.

A CSALÁDI DÉLUTÁNUNK megszervezése nem volt egyszerű feladat, sokak segítségét vettük igénybe, a költséghatékony lebonyolítást szem előtt tartva. Ezért volt nehéz döntés akkor, amikor kiderült, hogy kollégám kisfia kórházba került és az eső is a lábát lógatta.

A döntés megszületett, a programot megtartjuk!

Utólag kiderült, a döntés jó volt, hisz az eső végül is nem mosta el sem a horgászversenyt, sem a főzést és az állatsimogatást sem. Kollégám kisfia sajnos nem lehetett ott, de jövőre Őt is szívesen látjuk.
Felállítottunk egy sátrat, ahová játékokat tettünk. Minden gyereket csokival, ropival vártunk. A gyerekek hamar felfedezték a sátrat, és boldogan játszottak, míg megérkeztek a nyuszikák, mint „szenvedő alanyok”. A nyuszikákat lehetett elsőként simogatni, mondhatom a gyerekek nagy örömére. Azt hittük naiv felnőttek, hogy a nyuszikat hamar megunják. Később megérkezett a póni. Itt már a szülők is gyerekké változtak, hisz gyermekük boldogsága átragadt rájuk. A póni kocsikázás közben a nyuszik sem felejtődtek el.
ikkuna-bt-lecsoA póniktól elköszöntünk, minden gyereknek és felnőttnek nagy élményt okoztak. Ez után mehettek a Mayer-tó melletti kisgazdasághoz kecskéket, birkákat simogatni. Meglepetésként volt egy 5 hónapos boci is. Mondanom sem kell, a városi népeknek ezek az állatok kuriózumként hatnak. A gyerekek imádtak minden állatot és talán tanultak is a látottakból.

Az állatsimogatás, póni kocsikázás akkor ért véget, amikor a horgászverseny végét kürttel jeleztük. A lecsó pont elkészült. A horgászverseny győzteseit jutalmaztuk, de minden résztvevő ajándékot kapott. Ez után következhetett az evés-ivás. Mindenki megéhezett a nap végére és remélhetőleg mindenki jóízűen fogyasztotta a helyszínen elkészült lecsót. Sötétedni kezdett, hát megköszöntük vendégeinknek a megjelenést, segítőinknek a segítséget és elbúcsúztunk egymástól.

Veszprém, 2013. szeptember 05.

 

Nagy Gábor